Net na mijn scheiding kwam mijn vader met deze foto aan. Hij zei: deze Ilona was ik al zo lang kwijt, nu zie ik haar eindelijk weer terug!

Gelukkig zat ze nog in mij, ergens heel diep verstopt. Het zorgeloze meisje van toen. Het meisje wat vrolijk was, onbezorgd en er gewoon van uit ging dat alles wat ze wilde zou gebeuren. Ze was on top of the world!

Jarenlang heb ik haar verwaarloosd. Mijzelf weggecijferd voor iedereen om mij heen. Als zij maar gelukkig waren dan was ik dat ook toch?
Nou nee, ik was verre van gelukkig. Dat onbezorgde kleine meisje was in geen velden of wegen te bekennen. Ik werd geleefd door zorgen, hield mij klein uit angst mijn kop boven het maaiveld uit te steken. Was heel hard aan het werk in mijn bedrijf maar kwam geen stap verder. Werd in loondienst niet gelukkig omdat ik mijzelf gevangen voelde… waarom ging ik er niet meer van uit dat alles wat ik wilde zou gebeuren? Wat was er veranderd?

Weet je, eigenlijk doet dat er niet eens toe. Het belangrijkste is dat ik haar weer gevonden heb. Weer koester. Het is MIJN verantwoordelijkheid om haar lief te hebben. Het is niet meer dat leuke meisje van toen, maar ze is er nogsteeds. Haar uiterlijk is veranderd maar als je goed kijkt zie je haar speelsheid, haar vrolijkheid weer doorschemeren.

Zij is hoe ik écht ben.

Gelukkig heb ik haar weer kunnen vinden. Maar ik heb goed moeten zoeken. Verstopt onder een dikke laag vooroordelen, schuldgevoelens, overtuigingen en emoties zat ze op mij te wachten. En jij? Hoe is het met het kleine meisje in jou?

Heb je haar gevonden, ben je haar nooit uit het oog verloren of voel je, nu je dit leest dat het tijd wordt haar weer af te stoffen?
Jij bent de enige die daar controle over heeft. Die haar in het stof kan laten zitten of ervoor kiest haar af te stoffen en op te poetsen, klaar voor jarenlang vol liefde en plezier. Hou van haar en koester haar.

Heb je moeite om haar te vinden? Om van haar, en dus jezelf te houden? In een gratis en vrijblijvend groeigesprek vertel ik jou hoe ik je hierbij kan helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *