Ik spreek vaak ondernemers, vrouwen zoals jij en ik die keihard ploeteren in hun bedrijf, of aan hun carrière. Van de buitenkant lijken ze succesvol maar als je het ze vraagt werken ze zichzelf over de kop zonder er echt iets aan over te houden.
Om meer succes te krijgen volgen ze talloze challenges, trainingen of nemen een coach in de arm. Ze doen er voor hun gevoel alles aan om die stap verder te komen. Toch komen ze er niet. Hoe kan dat toch?

Bewustzijn
Waar veel van deze vrouwen zich nog niet bewust van zijn is dat het bedrijf (of hun carrière) niet van de grond komt omdat ze zelf niet groeien. Ze steken alle energie in het veranderen van hun werk, maar niet in het veranderen van zichzelf. Vaak zijn het vrouwen die zichzelf wegcijferen voor de kinderen, hun partner, het werk… en zichzelf op de laatste plaats zetten.
Maar als ze zichzelf voor één keer op de eerste plaats zouden zetten en echt aan zichzelf zouden gaan werken, in zichzelf zouden gaan investeren. Zouden gaan werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, de angsten en blokkades die succes op dit moment tegenhouden.. kun je je voorstellen dat ze een enorme groei door zouden gaan maken?

Kwartjes vallen
Ik was ook ooit zo’n vrouw. Werkte kei- en keihard om mijn bedrijf te laten bestaan maar niemand in mijn omgeving geloofde in mij. Dat maakte me boos, want hoe kon ik erin geloven, als zij er niet in geloofden?
Na een paar jaar ploeteren viel het kwartje en ben ik het de andere kant op gaan redeneren; want als ik er zelf niet in geloofde, waarom zou mijn omgeving dat dan wel doen? Pas nadat ik dit ontdekte begon mijn succes.

Zou jij ook weer in jezelf willen geloven? Willen ontdekken wat je valkuilen zijn, en hoe deze voor eens en altijd dicht te gooien? Hoe je af kunt rekenen met die stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je iets niet kunt? Zou je lachend en vol vertrouwen uit je comfortzone willen stappen? Klinkt heerlijk toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *