< Ga terug naar alle inspiratie

Maatwerk maakt onmisbaar

mrt 9, 2020

Onlangs sprak ik Geertje, zij is merkstrateeg en digital consultant voor haar eigen bedrijf Raevels en voor haar werk is zij continue bezig met bewegingen de markt. Welke trends en ontwikkelingen zijn er en hoe reageert de consument daar op? 

Vanuit haar achtergrond spraken wij over professional organizing. De Nationale Beroepengids heeft het professional organizen uitgeroepen tot één van de beroepen van de toekomst, maar waar ligt dat dan aan?

Eén van de dingen die zij zei is dat het in de markt steeds vaker gaat om automatisering en artificial intelligence (ai). Steeds meer bedrijfsprocessen gaan computergestuurd waardoor er minder mensen nodig zijn. 

Professional organizing is een beroep wat je niet kunt automatiseren. Het draait bij ons onder andere om het klantcontact en maatwerk, de zogenoemde softskills. Plannen en organiseren kan dan misschien wel makkelijker gemaakt worden door slimme en mooie apps, maar een structurele uitsteller zal daardoor niet opeens wél in actie komen. Sturing, begeleiding en de klant leren om het uiteindelijk zelf te kunnen is iets wat een computer niet van ons over kan nemen, hoe slim ze ook gemaakt worden. 

Zo lang robots de wereld nog niet overgenomen hebben houden wij dus nog wel even bestaansrecht ;) 

Wil je meer weten over waarom professional organizing een van de beroepen van de toekomst is? Of wil je misschien zelf als professional organizer aan de slag? 
Word dan gratis lid van mijn community op facebook en neem een kijkje in mijn werkweek, ontvang tips en tools, laat jezelf inspireren en kom er achter of professional organizing hét beroep van jouw toekomst is! 

De video waarin het hele gesprek opgenomen is komt ook als eerste beschikbaar in deze community. Word lid