< Ga terug naar alle inspiratie

meer ruimte creëeren door los te laten

dec 2, 2019

Meer ruimte creëeren door los te laten

Vandaag neem ik afscheid bij één van mijn klanten. Een grote stap want ik werk er al ruim anderhalf jaar en toch voelt het als  een goede beslissing.
De opdracht past niet meer. Waar ik begon met opruimen en organizen zijn mijn taken inmiddels verschoven naar een soort backoffice taken. Hartstikke leuk hoor en ik doe het met plezier, maar dit zijn taken die het team prima zelf op kan pakken en dus heb ik mijzelf overbodig gemaakt.
De ruimte die vrijkwam in mijn agenda werd de dag nadat ik haar had opgezegd direct alweer ingevuld met nieuwe opdrachten.
Echt bizar hoe dat soms werkt, maar wel heel mooi.
In dit geval heeft het loslaten van de ene klant mij 2 nieuwe klanten opgeleverd die ik weer kan helpen met het op de rit krijgen van hun huis en hun leven. Supermooi!

Durf jij los te laten? 

Loslaten kan op verschillende manieren. Je kunt spullen loslaten om fysieke ruimte voor jezelf te creeren, maar ook loslaten op een ander niveau. Mensen loslaten, werkzaamheden loslaten. Het is moeilijk, maar soms is het echt nodig. 

Onder lichte dwang van mijn eigen coach heb ik de afgelopen tijd veel losgelaten. Vriendschappen die mij niets meer brachten, samenwerkingen die niet goed liepen, taken op mijn to do lijst die mij afleidden van mijn huidige doelen.

Ik heb uitgesteld en uitgesteld en uiteindelijk de kno(o)p(en) doorgehakt... en ik heb er geen minuut spijt van gehad. Voor de opdrachten die ik stopte kwamen nieuwe opdrachten in de plaats, de tijd die ik terugkreeg door de ruimte op mijn to do lijst werd gevuld met werken aan mijn hoofddoel (mijn opleiding voor professional organizers in de markt zetten) en dat geeft superveel voldoening. Echt, dit had ik veel eerder moeten doen! 

Als je eens heel kritisch naar jezelf kijkt, wat zijn dan dingen die jij los kunt laten? En, durf je dat ook? 

Liefs Ilona