-->

Nieuwsgierig naar meer over de opleiding? Download de brochure

Opleiding professional organizing

Door de opleiding professional organizer te volgen leer je de belangrijkste tactieken en vaardigheden om mensen te helpen rust in hun omgeving en hoofd te creëren.

In deze 4 daagse opleiding leer je de fijne kneepjes van het organizen zodat je daarna in je eigen bedrijf aan de slag kunt als professional organizer/opruimcoach.

Bonus:

3 maanden na afloop van de opleiding komen we nog een keer bij elkaar voor een unieke strategiedag waarbij je aan de slag gaat met de toekomst van jou én jouw onderneming!

Download de brochure

Professional organizer als beroep

Als professional organizer begeleid en adviseer je bij het creëren van orde en overzicht in ruimte en tijd. Professional organizer is een heel leuk, afwisselend en uitdagend beroep. Je komt met veel verschillende mensen in contact die ieder hun eigen motivaties en obstakels hebben.

Download de brochure

Schrijf je in voor de gratis masterclass

Als professional organizer zorg je voor rust en ruimte

Als professional organizer zorg je dat je klanten orde en overzicht krijgen, waardoor er rust ontstaat.

De hulpvragen zijn verschillend en vaak een combinatie van meerdere factoren:

 • gebrek aan tijd en prioriteit
 • tekort aan praktische middelen of vaardigheden
 • gebrek aan overzicht, al dan niet aangeboren

Na de opleiding professional organizer/opruimcoach kun je als zelfstandig professional organizer aan de slag. Je hebt alle kennis en ervaring die nodig is om klanten met verschillende hulpvragen en op verschillende gebieden te begeleiden.

Download de brochure

Schrijf je in voor de gratis masterclass

Opruimcoach worden of professional organizer?

De term ‘professional organizer’ wordt regelmatig verward met de term ‘opruimcoach’.
In verband met de ophef die er ontstaan is bij overmatig en onrechtvaardig gebruik van het woord coach ben ik voorstander van het woord professional of personal organizer

Wat je leert tijdens de opleiding professional organizer

Download de brochure

Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als professional organizer aan het werk te gaan:

De achtergrond en mogelijke problematiek van je toekomstige klanten
De meest praktische (coaching) methoden en technieken die je als professional organizer inzet
Je leert motiveren, maar ook omgaan met weerstand
Op een veilige en laagdrempelige manier doe je werkervaring op door een oefentraject en rollenspellen
Je leert hoe jij een bedrijf als professional organizer, opruimcoach of personal organizer kunt starten

De opleiding geeft je de ideale start als professional organizer

Het doel van de opleiding is jou klaarstomen om aan het werk te gaan als professional organizer. In de opleiding wordt niet alleen aandacht besteed aan het beroep, maar ook hoe je een bedrijf als professional organizer start. Daarnaast ontvang je een bewijs van deelname waarmee je jouw kundigheid als professional organizer kunt aantonen.

Waarom je juist voor déze opleiding kiest

✔ Je wilt ook lange termijn resultaten behalen met je cliënten

Professional organizer wordt je niet zomaar. Je wilt effect bereiken met je cliënten, ook op lange termijn. En je wilt natuurlijk goed beslagen ten ijs komen als je met diverse problematieken te maken krijgt. Deze opleiding geeft je hier alle handvaten voor.

✔ Op korte termijn starten als professional organizer

Je wilt op korte termijn aan het werk en geen jaren in de schoolbanken doorbrengen. Deze opleiding stoomt je in korte tijd klaar om aan de slag te gaan met de kennis die je moét hebben.

 ✔ Eén gezicht, korte lijnen
Van het aanvragen van de brochure tot de begeleiding achteraf, alles wordt gedaan door Ilona. Daardoor zijn de lijnen kort en is de drempel laag bij vragen. 

 

Dit is wat ik zoek

Voor wie is de opleiding professional organizer?

De opleiding is voor iedereen die beroepsmatig als professional organizer of opruimcoach wil werken. De opleiding is de ideale basis voor wie het vak professional organizer goed wilt uitoefenen. Om de opleiding te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig of ervaring. De opleiding wordt gegeven op hbo-niveau.

Ik wil me aanmelden

Download de brochure

Het programma van de opleiding tot professional organizer

Tijdens de opleidingsdagen komen de volgende thema’s aan bod:

Dag 1

We beginnen deze eerste dag met kennismaken.
Kennismaken met je docent en klasgenoten, maar ook met de markt én jouw potentiele klant, want pas als je weet wie hij of zij is en welke problemen er spelen kun je diegene bereiken.
We kijken welke klant zou bij jou passen, van wie jij blij wordt en bij welke klant jij je levens- of eerder opgedane ervaring mee kunt nemen.

Weet jij hoeveel werkterreinen bestaan waar je als PO werkzaam in kunt zijn? En dat deze lijst blijft groeien doordat iedereen weer vanuit zijn eigen expertise en belangstelling een nieuwe markt aanboort. Waar zou jij met jouw reeds opgedane kennis en kunde goed in te zetten zijn? Of, waar wil jij graag naartoe groeien? 


Na deze kennismaking gaan we het hebben over het organizingtraject, hoe kom je van een intake naar een geslaagd eindresultaat én een tevreden klant?
Hoe pak je het van a-z het beste aan?
Welke vragen stel je en hoe kom je over bij een klant? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste informatie krijgt?
De eerste indruk is immers voor een heel groot deel bepalend of jij de opdracht krijgt of niet. 

Dag 2

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd, maar andersom werkt dat net zo. Zonder opgeruimd hoofd komt er vaak ook niks van een opgeruimd huis.
Je huis weerspiegelt de drukte en volheid in je hoofd.
Hoe maak je de ruimte?

Deze tweede dag gaan we in op welke methoden er zijn om een ruimte, een administratie of een agenda te organizen en wat aan al deze methoden ten grondslag ligt zodat jij zelf de keuze kunt maken wat er bij jou en je klant past en hoe jij het liefste met je toekomstige klanten aan de slag gaat. 

Wat heeft Marie Kondo gemeen met the Fly Lady? 
Organizen wij in Nederland anders dan in Amerika, Spanje of Australië? 
Wat doe je als alle “standaard” methoden bij jouw klant niet werken? Allemaal vragen waar wij de tweede dag antwoord op zoeken. 

Dag 3

Deze dag staat in het teken van communicatie en begeleiden.
Wat is het verschil tussen een professional/ personal organizer en een (opruim)coach? Waar liggen onze grenzen en hoe kunnen we binnen deze grenzen het optimale resultaat behalen met een klant? 

Na deze 3e lesdag ben je uitgerust met verschillende tools en technieken om te leren resultaatgericht te begeleiden. 

Hoe leren we de klant het uiteindelijk weer zelf te doen? 
Hoe zet je je klant in beweging als deze het (even) niet ziet zitten? Hoe geef je feedback en zorg je dat jij met al je goede bedoelingen en medeleven overeind blijft staan en niet alle “leed” op je eigen schouders gaat nemen?  

We gaan veel oefenen zodat je goed voorbereid bij je klant aan de slag gaat.

Dag 4

Op deze laatste dag kijken we wat er allemaal moet gebeuren voor jij een eigen bedrijf kunt starten, want naar de Kamer van Koophandel gaan is niet zo moeilijk, maar hoe zorgen we nu voor jouw vliegende start? Hoe kom je aan klanten en hoe presenteer jij jezelf als professional organizer? Hoe word je zichtbaar op social media?

We sluiten de dag af met de valkuilen die je als professional organizer tegen kunt komen. Belangrijk, want als je ze tijdig kunt herkennen kun je er met een grote boog omheen, óf overheen stappen.
Dan zitten de vier lesdagen er alweer op. Als je ze alle vier bijgewoond hebt en alle opdrachten gedaan hebt ontvang je na afloop je bewijs van deelname en ben je klaar om al je kennis in de praktijk te brengen! 

Praktijkervaring opdoen als professional organizer tijdens de opleiding

Na afloop begeleid je iemand om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te oefenen. Deze klant mag je zelf zoeken. Als dat niet lukt wordt je gekoppeld aan een proefklant die zich hiervoor heeft aangemeld. Bij deze persoon doe je een intakegesprek en vervolgens ga je 6 uur  aan de slag met de hulpvraag.

Samen groeien in de facebookgroep

Na afloop van de opleiding voeg ik je toe aan een aparte facebookgroep met alle oud deelnemers. Daar krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen, kennis te maken met de anderen en inspiratie op te doen. 

Startdata van de opleiding professional organizer 2021

 

 • wintergroep: 12, 19, 26 januari en 2 februari 2021 (wachtlijst)
 • wintergroep 2: 14, 21, 28 januari en 4 februari 2021
 • lentegroep: 6, 13, 20 en 27 maart 2021
 • Snelcursus: 12, 13, 14 mei 2021 
 • zomergroep: 4, 11, 18 en 25 juni 2021
 • Summerschool snelcursus: 18, 19, 20 augustus 2021
 • herfstgroep: 22, 29 september, 6 en 13 oktober 2021
 • wintergroep: 5, 12, 19 en 26 november 2021 

Het minimum aantal deelnemers aan de opleiding is 4 per keer, maximaal 10.

Locatie

De opleiding wordt gegeven in Hoorn (NH).

De locatie goed bereikbaar is met het OV (station Hoorn op loopafstand) en heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Over de docente Ilona Visker

De opleidingsdagen en de begeleiding van het traject wordt verzorgd door Ilona Visker. Ilona is 10 jaar werkzaam als Professional Organizer en is als docent geregistreerd bij het CRKBO.

Ze volgde naast de basisopleiding voor Professional Organizers ook de post hbo-opleiding voor Senior Professional Organizing aan de school voor organizing en haalde haar diploma’s en certificaten voor o.a. AD(H)D coaching, budgetcoaching en verdiepte zich in verschillende methoden en technieken zoals Creatrix® en Body Mind Language (BML) 


Kosten professional organizer opleiding

Je kunt je aanmelden voor de opleiding professional organizer door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je kunt je tot 1 week voor de start van de eerste opleidingsdag aanmelden, mits er nog een plekje vrij is.

Hierin is inbegrepen:

 • Lesmateriaal
 • Een online leeromgeving 
 • Lunch/eten en drinken  
 • Bewijs van deelname
 • Terugkomdag

Je ontvangt tijdens de opleiding alles wat je nodig hebt om de opleiding af te ronden.
Naast het genoemde bedrag zijn er verder geen investeringen nodig om de opleiding professional organizer te starten.

Voor
€ 1595 inclusief BTW

Aanmelden voor de opleiding

Ik wil de opleiding volgen

Download de brochure

Twijfel je of de opleiding bij jou past? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.