Virtual organizing

Je leven anders organiseren online

Bij Virtual Organizing (VO) help ik jou op afstand met je organizing vraag. De begeleiding vindt plaats vanuit je eigen huis. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met camera en internetverbinding.

Samenwerken is het uitgangspunt 

Ik ben als professional organizer verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens de sessie, de planning en de administratie. Jij voert de werkzaamheden zelfstandig uit tijdens de afspraak en evt. daarna als huiswerkopdracht.

Ik ben dus niet ín je woning aanwezig. We hebben tijdens een sessie wel direct contact via een video-conferentie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Skype, Zoom, Facetime of whatsapp. Daarnaast communiceren we via telefoon, foto’s, whatsapp, e-mail,een logboek of een combinatie hiervan.
Je krijgt tijdens en tussen de afspraken door dus altijd persoonlijke aandacht, adviezen en antwoord op je vragen.

Virtual Organizing kan als enige vorm van begeleiding worden ingezet  of in combinatie met afspraken bij jou thuis. Dit bepalen we op basis van jouw behoeften en mogelijkheden.

 De VOORDELEN van virtual organizing

  • We werken, ongeacht de afstand tussen ons in
  • Het is een goede aanvulling op organizen op locatie
  • VO is flexibel, korte afspraken en intensievere begeleiding tussen de afspraken in
  • VO zorgt voor minder afleiding omdat de professional organizer niet in je huis aanwezig is
  • Het anders dan anders organizen zorgt ervoor dat je op een ándere manier gaat nadenken, onthouden en uitvoeren. Je brein wordt actiever, de overdracht van vaardigheden verloopt anders en vaak sneller (je moet het tenslotte zélf doen).
  • Door vaker korte afspraken te maken en het bijbehorende huiswerk te doen, blijf je meer gefocust. De resultaten zijn vaak minstens zo goed of beter dan wanneer je eens per twee of drie weken enkele uren achter elkaar samenwerkt met een organizer in huis. Het is dus per saldo nog goedkoper ook!
  • VO is tenslotte zeer milieuvriendelijk. Ik hoef niet naar je toe te komen rijden en spaar daarmee heel wat kilometers uit, die jij vervolgens ook niet hoeft te betalen 😉

Wat maakt virtual organizing nou zo anders?

Er zijn natuurlijk heel veel overeenkomsten tussen professional organizers die bij je thuis komen, en Virtual Organizers.
In beide trajecten neem ik mijn kennis en ervaring mee om het beste uit de sessies te halen.

Wat wél heel duidelijk anders is is dat ik bij je thuis ook de handen uit de mouwen steek, en dat online niet kan doen. Jij gaat zelf aan de slag en ik kijk over je schouder mee.
En omdat ik wat verder weg zit, kun je daar ontzettend veel profijt van hebben.
Dat klinkt misschien gek, maar juist omdat jij het werk zelf uitvoert, krijg je een realistischer beeld van de tijd en moeite die het jóu kost om iets opgeruimd te krijgen.
Ik ben niet ter plekke om een probleem direct voor je op te lossen en daardoor leer je het veel beter zelf te doen!

Virtual Organizing “doet” namelijk wat met je brein. Het laat je op een andere manier denken en bezig zijn met je vraag. Je leert de opruimvaardigheden op een andere manier aan, door veel zelf te doen en te oefenen tussen de sessies door.
Zo train je je brein om nieuwe oplossingen te bedenken. Je bent niet afgeleid door mijn aanwezigheid in jóuw huis en je kunt je focus en tempo goed vasthouden. Voor de moeilijke momenten ben ik er natuurlijk wel voor je! Ik ben maar een appje of mailtje bij je vandaan….

Wil jij je huidige organizing vraag dus oplossen én tegelijkertijd de vaardigheden aanleren om ze de volgende keer zelf te kunnen tackelen? Boek dan een kennismakingsgesprek!

HOE ZIET EEN VIRTUEEL TRAJECT ER UIT?

1. DE INTAKE 

Tijdens de intake kijken we wat je vraag is en op welke manier je het beste geholpen kunt worden. 

We maken het zo concreet en duidelijk mogelijk, dat vergroot de kans op succes. 
Nadat we dat duidelijk hebben krijg je informatie en uitleg over het Virtual Organizing traject. Samen bepalen we hoe het contact zal verlopen (Skype, Zoom, Facetime of Whatsapp) en maken we afspraken over tussentijds contact.

Afhankelijk van het project en jouw wensen en mogelijkheden besluiten we met hoeveel afspraken we beginnen en plannen ze direct in. 

2. DE WERKAFSPRAAK

Tijdens een werkafspraak kijk ik op afstand mee met wat jij doet. Dat betekent dat je twijfels en vragen kunt bespreken en op maat passende adviezen krijgt. De afspraken duren ongeveer een uur. 
Aan het einde van de afspraak bepalen we wat je huiswerk is voor de tussenliggende periode tot onze volgende afspraak. 

3. TUSSENTIJDS CONTACT 

Tijdens een sessie maak ik aantekeningen over je vorderingen, obstakels die we tegenkomen en ideeën die je verder kunnen helpen. Die aantekeningen verwerk ik in een logboek waar we samen in kunnen werken. We delen in dit logboek de voortgang, het huiswerk, etc. 

4. AFRONDING 

Als je project is afgerond, sluiten we af met een evaluatie. Wat heb je nodig om op de rit te blijven? Heb je zicht op je valkuilen? Wat kan ik nog voor je betekenen? 

Ben jij klaar om schoon schip te maken?