Professional organizer worden in je eigen tijd?

In onze online opleiding tot professional organizer kun je aan de slag wanneer jou dat het beste uitkomt!
Ga vanuit huis aan de slag met de belangrijkste vaardigheden en  technieken om mensen te helpen rust in hun huis en hoofd te creëren, maar krijg van ons die stok achter de deur als je het nodig hebt. 

Je leert de fijne kneepjes van het organizen zodat je daarna in je eigen bedrijf aan de slag kunt als professional organizer/opruimcoach.
En dat alles zonder de deur uit te hoeven!

Een succesvol bedrijf als professional organizer starten?

Werken als opruimcoach/ professional organizer is echt het leukste wat er is!
Als professional organizer heb je een begeleidende en adviserende rol  bij het creëren van orde en overzicht in ruimte en tijd. Doordat we ook onze handen uit de mouwen steken is het werken leuk, afwisselend en uitdagend.
Je komt met veel verschillende mensen in contact die ieder hun eigen motivaties en obstakels hebben waar jij als professional organizer mee aan de slag kunt. Je bouwt jouw bedrijf helemaal rondom de opdrachten die jij leuk vind om te doen!

Leer bij de Organize Academy hoe je de beste resultaten kunt bereiken bij je klanten én hoe je je bedrijf als professional organizer opstart.

Marjolein

De opleiding tot professional organizer bij Ilona Visker was erg leerzaam! Interessante lesstof, veel interactie en een vertrouwde omgeving om gesprekken etc te oefenen. Iedere keer dat ik naar huis reed na een lesdag was ik weer meer gemotiveerd om hier echt iets mee te gaan doen. Echte aanrader!

Annelies

In kleine groepen wordt er op 4 trainingsdagen veel aandacht besteed aan theorie en praktijk. Waar moet je allemaal aan denken als je je bedrijf wilt starten. Stage bij een proefklant en andere diverse interessante opdrachten. Er komt heel veel aan bod en er is veel mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ilona is rustig en deskundig. Kan vertellen uit eigen ervaring waar je veel aan hebt. Mooie nieuwe trainingsruimte en heerlijke lunch. Tevens ter aanvulling een dag budgetcoach gevolgd. Praktische informatie die je direct op de werkvloer in kunt zetten. Een aanrader! Ga zo door Ilona!

Wendy

Ik heb recent de opleiding tot personal organizer gevolgd bij Ilona. Ik kan deze van harte aanbevelen. De opleiding is professioneel, de sfeer ongedwongen en ontspannen. Ik heb met mijn mede cursisten gezellige dagen gehad en een goede basis gekregen om van hieruit verder te groeien.

Van ongelukkig in loondienst naar eigenaar van 3 bedrijven

De opleiding en de begeleiding van het voor- en natraject worden verzorgd door Ilona Visker. Ilona is sinds 2010 werkzaam als Professional Organizer en is als docent geregistreerd bij het CRKBO.

Ze volgde naast de basisopleiding voor Professional Organizers ook de post hbo-opleiding voor Senior Professional Organizing en haalde haar diploma’s en certificaten voor o.a. AD(H)D coaching, budgetcoaching, five choices van Stephen Covey en verdiepte zich in verschillende methoden en technieken zoals Creatrix® en Body Mind Language (BML) 

Naast eigenaar van de Organize Academy en platform Let’s Organize runt Ilona samen met haar compagnon Geertje Ruitenburg de succesvolle coworkingspace Het Werklokaal in Hoorn waar zij uiteraard ook haar eigen trainingen faciliteert.

De opleidingen van de Organize Academy worden al sinds 2020 een aantal keer per jaar aangeboden, en door de studenten beoordeeld met een gemiddelde van 4,6 ⭐️ op google, en een 9,2 op opleidingsplatform Springest. 

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding tot professional organizer van de Organize Academy is perfect voor jou als je voelt dat je klaar bent voor een carriereswitch.
Je hebt geen specifieke ervaring nodig.
Het enige wat je nodig hebt is heel veel enthousiasme om jouw carriereswitch waar te maken.

Nina

Het was een leuke en leerzame opleiding. Duidelijk dat Ilona weet waar ze het over heeft! De opleidingsdagen waren goed voorbereid en de interactie met de andere deelnemers zorgde voor een goede en vertrouwde sfeer.
Zeker een aanrader om de opleiding te volgen. Mocht je twijfelen dan kan je met al je vragen bij Ilona terecht.

Denise

Ilona is de vrouw waar je moet zijn als je alles wilt weten over het vak Professional Organizer! Ze heeft naast enorm veel ervaring en een dosis humor ook de praktische tips & tools voor het opzetten van je eigen onderneming.

Weet je niet of je daadwerkelijk een eigen bedrijf wilt starten, maar lijkt de opleiding je erg leuk en echt iets voor jou? Twijfel dan niet! Het gaat je absoluut veel brengen; meer inzicht in jezelf en een fijn netwerk met inspirerende andere organizers. De groepen zijn klein, waardoor er snel een fijne, open sfeer heerst. Ilona helpt je graag bij het inzicht krijgen in wat er bij jou past. Het is juist niet allemaal in het beton gegoten en er is ruimte voor jou en welke richting jij op wilt. Zo ga ik uiteindelijk meer de zakelijke markt op.

Voel jij aan alles dat Professional Organizer echt is wat je wilt gaan doen en sta je te popelen om je eigen bedrijf op te starten? Dan bij je ook zeker aan het juiste adres! Ilona inspireert, verbind en staat voor je klaar. Ik heb destijds voor Ilona gekozen omdat het ze heel warm en persoonlijk overkwam en dat is ook echt zo, what you see is what you get. De opleiding is praktisch, gezellig en leerzaam!

Minte

Ik heb de opleiding tot Professional Organizer bij Ilona gevolgd en ben zeer enthousiast! De communicatie voor en tijdens de opleiding met Ilona was fantastisch en ook de opleiding zelf was geweldig. Ilona zit boordevol goede tips, heeft veel ervaring en kan beide zeer goed overbrengen. Ik kan de opleiding niet genoeg aanraden!

Als professional organizer zorg je voor rust en ruimte

Als professional organizer zorg je dat je klanten orde en overzicht krijgen, waardoor er rust ontstaat.

De hulpvragen zijn verschillend en vaak een combinatie van meerdere factoren:

 • gebrek aan tijd en prioriteit
 • tekort aan praktische middelen of vaardigheden
 • gebrek aan overzicht in tijd, spullen en/of administratie
 • een teveel aan spullen

Na de opleiding professional organizer/opruimcoach kun je als zelfstandig professional organizer aan de slag. Je hebt alle kennis en ervaring die nodig is om klanten met verschillende hulpvragen en op verschillende gebieden te begeleiden.

 Opruimcoach worden of professional organizer?

De term ‘professional organizer’ wordt regelmatig verward met de term ‘opruimcoach’.
In verband met de ophef die er ontstaan is bij overmatig en onrechtvaardig gebruik van het woord coach ben ik voorstander van het woord professional of personal organizer. Daarnaast doe je als professional organizer veel meer dan alleen opruimen bij en met je klant, daarom gebruik ik de term opruimcoach zelf niet graag, om alle opties bij mijn klanten open te houden!  

Wat je leert tijdens de opleiding professional organizer

Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als professional organizer aan het werk te gaan:

De achtergrond en mogelijke problematiek van je toekomstige klanten
De meest praktische (coaching) methoden en technieken die je als professional organizer inzet
Je leert motiveren, maar ook omgaan met weerstand
Op een veilige en laagdrempelige manier doe je werkervaring op door een oefentraject en rollenspellen
Je leert hoe jij een bedrijf als professional organizer, opruimcoach of personal organizer kunt starten

De opleiding geeft je de ideale start als professional organizer

Het doel van de opleiding is jou klaarstomen om aan het werk te gaan als professional organizer. In de opleiding wordt niet alleen aandacht besteed aan het beroep, maar ook hoe je een bedrijf als professional organizer start. Daarnaast ontvang je een bewijs van deelname waarmee je jouw kundigheid als professional organizer kunt aantonen.

Waarom je juist voor déze opleiding kiest

✔ Je wil blijvende en lange termijn resultaten behalen met je cliënten

Professional organizer wordt je niet zomaar. Je wil effect bereiken met je cliënten, ook op lange termijn. En je wilt natuurlijk goed beslagen ten ijs komen als je met diverse problematieken te maken krijgt. Deze opleiding geeft je hier alle handvaten voor.

✔ Op korte termijn starten als professional organizer

Je wilt op korte termijn aan het werk en geen jaren in de schoolbanken doorbrengen. Deze opleiding stoomt je in korte tijd klaar om aan de slag te gaan met de kennis die je moét hebben.

✔ Een brede kijk op het vak

We besteden niet alleen tijd aan het “normale” organizen, maar ook het holistisch organizen en organiseren in het luxe segment. Zo krijg je een brede kijk op het vak en doe je tijdens deze modules kennis op die je nog nergens anders kunt leren.

Eén gezicht, korte lijnen
Van het aanvragen van de brochure tot de begeleiding achteraf, alles wordt gedaan door Ilona. Daardoor zijn de lijnen kort en is de drempel laag om contact op te nemen.

✔Het gemak van online, gecombineerd met de voordelen van klassikale lessen.
Lekker in je eigen tempo de lessen volgen maar ondertussen wel kunnen sparren met mede cursisten, cassussen met elkaar bespreken en vragen kunnen stellen.

Gelijk beginnen

Het voordeel van deze online opleiding tot professional organizer is dat je gelijk kunt starten.
Direct na aanmelden ontvang je een toegangslink en kun je aan de slag met de eerste lessen.

 • 6 maanden toegang tot alle lesmateriaal (met mogelijkheid tot verlengen)
 • 6 maanden deelname aan de livesessies
 • Spreek je planning door met één van de docenten
 • een besloten instagramaccount voor contact met je studiegenoten, vragen en updates! 

 

Twijfel je welke opleiding het best bij jou past? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Wat maakt deze online opleiding anders dan anderen?

Alle voordelen van een online opleiding gecombineerd met de persoonlijke aanpak van klassikale lessen, dat is wat de Organize academy doet.
De video’s, audio’s en opdrachten staan klaar voor jou om mee aan de slag te gaan wanneer het jou uitkomt. Eens in de 6 weken hebben we een online sessie waarin je je studiegenoten kunt leren kennen, vragen kunt stellen, cassussen kunt bespreken en/of rollenspellen kunt oefenen.
Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Ze zijn allemaal terug te vinden in de leeromgeving.

Daarnaast bieden wij onze unieke stok achter de deur service voor wanneer je moeite hebt met plannen en jezelf motiveren.
Deel je planning met onze docenten, wij zijn jouw stok achter de deur!

Ondanks dat de groepen tijdens de livesessies klein zijn is de community van de Organize Academy groot. Connect online met anderen die precies met hetzelfde bezig zijn als jijzelf. Samen kom je verder!

Blijkt de online opleiding toch niet de vorm voor jou? Je kunt altijd upgraden naar de klassikale opleiding tegen bijbetaling van het verschil.

We hebben tijdens de opleiding een vol programma, dit staat je onder andere te wachten:

De achtergrond en mogelijke problematiek van je toekomstige klanten
leerstijlen van Kolb; hoe ga je om met de verschillende leerstijlen?
Je leert de fases van het organizingstraject
Je leert effectieve intakegesprekken voeren
Je leert meer over holistisch organiseren en luxe organizing
Je leert hoe jij een bedrijf als professional organizer, opruimcoach of personal organizer kunt starten
Je leert SMART doelen te stellen, en je klanten te motiveren deze te behalen. 
en nog veel meer, zoals belemmerende overtuigingen en patronen bij je klanten herkennen en doorbreken, moeilijke situaties bespreekbaar maken, je klant in beweging brengen als hij/zij zelf dat even niet kan…

Kosten online opleiding professional organizer

€ 995 vrijgesteld van BTW

Bij de online opleiding is inbegrepen:

 • Digitaal lesmateriaal
 • Een online leeromgeving met alle lessen in video, audio en tekst
 • Livesessies waarin we oefenen, casussen bespreken en dieper in bepaalde onderwerpen duiken
 • Bewijs van deelname na afronding van de opleiding

Je ontvangt direct na aanmelding alles wat je nodig hebt.
Naast het genoemde bedrag zijn er verder geen investeringen nodig om de opleiding professional organizer te starten.

Gelijk beginnen

Het voordeel van deze online opleiding tot professional organizer is dat je gelijk kunt starten.
Direct na aanmelden ontvang je een toegangslink en kun je aan de slag met de eerste lessen.

 • 6 maanden toegang tot alle lesmateriaal (met mogelijkheid tot verlengen)
 • 6 maanden deelname aan de livesessies
 • Spreek je planning door met één van de docenten
 • een besloten instagramaccount voor contact met je studiegenoten, vragen en updates! 

 

Twijfel je welke opleiding het best bij jou past? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Wist je dat..

 

Er regelmatig een online informatiebijeenkomst wordt georganiseerd?
Tijdens deze bijeenkomst vertel ik je over een aantal van mijn klanten, over de opleiding en over de competenties die nodig zijn om een goed resultaat bij jouw klanten te bereiken. Doe je een keertje mee?

De opleiding voor ieder wat wils heeft?  
De opleiding is doorspekt van praktijkvoorbeelden en casussen waar jij mee aan de slag gaat. Deze voorbeelden en casussen zijn van zowel particulieren als ondernemers zodat je een goed beeld krijgt van wat je allemaal kunt doen als professional organizer. 

Klassikaal en online te volgen is?
Zo kun je zelf een keuze maken wat het beste bij jou en je agenda past! 

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het mij om de opleiding te volgen?

De opleiding heeft een gemiddelde studiebelasting van 115 uur voor de voorbereiding en het volgen van de lessen.

Wat kost de opleiding en wat zit er bij in?

De online opleiding kost €995 en is vrijgesteld van BTW

Hierbij zit:
Een welkomstpakketje
Digitaal lesmateriaal 
Een online leeromgeving met alle lessen en opdrachten, extra leermateriaal en handige links en downloads
Toegang tot livesessies via ZOOM 
Toegang tot een besloten community waar je als je de opleiding afgerond hebt met alle andere oud cursisten kunt connecten

Extra: Als (oud) deelnemer van de opleiding ontvang je 15% korting op dagopleidingen en themadagen 

Kan ik de online lessen in mijn eigen tijd volgen?

Jazeker! Dat is juist het mooie van deze online opleiding! 
Je kunt ermee aan de slag wanneer het jou uitkomt. 
Wil je liever op vaste momenten klassikaal aan de slag? Ook dat kan! Kijk dan bij ons klassikale aanbod

Kan ik vrijstelling krijgen voor bepaalde onderdelen?

Nee. Als je je inscrijft voor de opleiding ga ik er van uit dat je alle dagen meedoet. Mocht je bepaalde stof al eerder gehad hebben kun je het zien als een extra kans om te oefenen.

Hoe lang hou ik toegang tot de lessen?

Standaard krijg je 6 maanden toegang, zodat je een stok achter de deur hebt om de opleiding ook echt af te maken. 
Red je het niet? Dan krijg je de mogelijkheid om te verlengen, hiervan krijg je automatisch bericht voor de toegang afloopt

Wat is het niveau van de opleiding?

Er zijn geen specifieke vooropleidingen/ studierichtingen nodig voor deze opleiding.
De opleiding wordt gegeven op HBO niveau. Dit niveau kun je bereikt hebben op school maar ook in eerder werkervaring. Twijfel je of je dit hebt? Neem dan even contact op, dan kijken we er samen naar!

Is de opleiding erkend?

In oktober 2021 is de opleiding erkend voor de NBPO, de beroepsvereniging voor professional organizers.
De opleiding en de docenten zijn ingeschreven in het register kort beroepsonderwijs (CRKBO)

Wanneer zijn de livesessies?

De livesessies zijn ongeveer om de 6 weken en wisselen qua datum en tijd af. Zo komt het altijd voor iemand een keer goed en een keer minder goed uit. Via de mail word je op de hoogte gehouden van de data en tijden.
De sessies zijn via ZOOM en de laatste 3 sessies zijn terug te kijken in de leeromgeving. 

Krijg ik na afloop een diploma of certificaat?

Je krijgt na afloop een bewijs van deelname waarmee je je kwalificaties aan kunt tonen en aspirant lid kunt worden van de NBPO, de beroepsvereniging voor professional organizers.

In Nederland bestaan er geen opleidingen die je gediplomeerd of gecertificeerd professional organizer kunnen maken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur hem naar hallo@ilonavisker.nl

Nieuwsgierig naar meer over de opleiding? Download de brochure