De ideale klant voor een professional organizer

Iedere maand geven Ellie en Bianca een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand hebben ze het over hun ideale klant.

Hoi Bianca,

Je hoort steeds dat je je ideale klant moet bepalen voor je marketingstrategie en je posts op social media, maar wie is je ideale klant? Best een lastige in het begin… Nu weet ik dat je het niet bij één hoeft te houden en heb ik er drie.  Het grappige was dat toen ik tegen een klant zei dat hij mijn ideale klant was, zag hij dat niet gelijk als een compliment. Hij vroeg zich af of dat betekende dat hij er echt een rommeltje van had. Dat was niet zo en ik stelde hem natuurlijk gelijk gerust. Ik legde uit dat voor mij mijn ideale klant een klant is die een klus heeft waar ik mij met hart en ziel op kan storten. Waarin ik precies kan doen wat ik graag doe, een klus waar ik energie van krijg. Een opdracht bij je ideale klant voelt niet eens als “werken” vind ik. Ik heb er inmiddels zelfs een blog over geschreven die op mijn website staat. Hoe ervaar jij dat? Heb jij je ideale klant(en) al bepaald?

Liefs Ellie

 ————————————————————–

Hi Ellie!

Goede vraagstelling, wie is je ideale klant. En hoe bepaal je dat? En belangrijker als deze bepaald hebt, waar bevindt jouw ideale klant zich. Wat ik geleerd heb- gedurende de stappen in het onderneming schap – is dat de ideale klant vaak een kopie is van jezelf. Vaak heeft zij of hij eigenschappen die jij ook bezit, waarden die ook gelden voor jou en vaak ook dezelfde interesses.  Dat maakt het dat je snel een klik hebt met de klant en kun je gemakkelijker in zijn of haar huid kruipen.

Mijn ideale klant vormde zich al snel een beeld in mijn hoofd die van een ambitieuze ondernemende vrouw die wel droomt van een opgeruimd huis maar er simpelweg geen tijd voor heeft of niet weet waar zij moet beginnen. In deze dames kan ik mij verplaatsen, ik kan voelen wat zij voelen, als je alles uit het leven wilt halen maar je To do lijstjes je soms te veel worden. En niets fijner om deze vrouwen te ondersteunen om van hun huis weer de oplaadplek vol rust te creëren die zij verdienen.

Groetjes Bianca