Dit had ik nooit verwacht toen ik als professional organizer aan de slag ging

Iedere maand geven Ellie en Bianca een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over hoe zij als professional organizer aan de slag gingen, waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Lees je mee?

Hi Bianca,

Sinds ik als professional organizer aan de slag ben gegaan heb ik ontdekt dat ondernemen zo spannend, leuk en uitdagend is. Er zijn zoveel ontzettend leuke dingen op mijn pad gekomen, maar helaas ook minder leuke dingen.

Juli 2021 werd ik telefonisch benaderd door een hele amicale man. Hij bood aan me voor een maandelijks bedrag zichtbaarheid te verschaffen door mijn gegevens op hun websites te zetten. Daardoor zou ik veel zichtbaarder worden en ook veel meer klanten aantrekken. Als iemand een professional organizer zocht, zou hij ze gelijk naar mij doorverwijzen. Na het telefoongesprek bekroop me gelijk een naar gevoel… Wat was dit? Het klonk te glad en te mooi om waar te zijn….

Enkele dagen erna kreeg ik een mail met  bevestiging van een jaarabonnement voor een online marketing pakket. Na ingewonnen  advies heb ik ze een aangetekende brief gestuurd met de mededeling dat ik dit niet wilde. Geen reactie, wel kort erna een factuur met daarin een behoorlijk bedrag wat er berekend werd voor de geleverde diensten. Het enige wat het bedrijf gedaan had was mijn website teksten kopiëren en op hun websites plaatsen met mijn bedrijfsnaam foutief gespeld. Wat het mij opgeleverde was een boel stress en ik word nu steeds benaderd door bedrijven die mij een advertentie in hun blad proberen te verkopen.

 

Ik had niet verwacht dat er zulke haaien en aasgieren zijn die erop uit zijn geld aan je te verdienen door een gekopieerde tekst op hun website te zetten en daar vervolgens een belachelijk hoog bedrag voor vragen.

 

Wees gewaarschuwd. Bij elk telefoontje dat je krijgt, gelijk zeggen dat je geen belangstelling hebt en zo snel mogelijk ophangen. Als jij hulp nodig hebt, zoek je die zelf wel. Nog een andere tip die ik kreeg is zeggen dat ze hun aanbod aan jou op de mail mogen zetten en dat je daarna gaat beslissen.

 

Heb jij dit ook meegemaakt?

 ————————————————————–

Hi Ellie,

 Laat ik eerst eens beginnen met hoe vervelend ik deze kwestie voor je vind.

Niets vervelender dan dat er misbruik wordt gemaakt van je goede vertrouwen.

Helaas gebeurt dit maar al te vaak in de wereld waarin wij leven. En weten, zoals je mooi omschreef, de aasgieren je helaas te vinden. Heb je de kwestie inmiddels goed kunnen oplossen?

 

Zelf heb ik hier nog geen last van ondervonden. Alhoewel, ik werd wel laatst gebeld voor een mooie aanbieding met betrekking tot mijn energie rekening. En dat je als ondernemer dan recht had op een korting. Dat vond ik wel zo vaag dat ik daarvoor vriendelijk heb bedankt.

Onbekende of anonieme nummers neem ik sowieso niet op. En als het onbekend nummer is dan voeg ik hem toe aan mijn Whats App contacten om te zien wat voor foto er aan hangt. Vaak geeft dit al meteen een goed beeld met wie je te maken hebt. Of ik Google het telefoonnummer. Dan wordt ook al snel duidelijk dat je sommige nummers beter niet kunt opnemen of nog beter kunt blokkeren.

Als particulier dien je al scherp te zijn maar als ondernemer misschien nog wel een tandje extra. Mijn motto is dan ook altijd, als het te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Dus inderdaad wees gewaarschuwd!

Liefs Bianca