Doelen stellen

Iedere maand geven Ellie en Bianca een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand hebben ze het over doelen stellen.

Hallo Bianca,

Vandaag pakte ik mijn planner om mijn doelen voor de komende week te noteren, bij te stellen en nieuwe taken in te plannen. Ik heb doelen die ik volgende week wil halen, volgende maand en over een paar jaar. Soms haal ik een doel niet en dan plan ik hem weer opnieuw in. Er komen zo vaak allerlei dingen tussendoor dat het niet altijd haalbaar is om elk doel te halen. Door het in mijn planner te zetten vergeet ik ze niet. Zie ik wat ik wel gedaan heb en weet ik goed wat er nog gedaan moet worden.

Het is mijn lange termijn doel om binnen drie jaar een succesvol bedrijf te hebben als professional organizer.  Ik zie mezelf in gedachten al rijden in mijn witte auto met het rosé logo van ElliesSolutions. Elke dag doen waar ik energie van krijg en andere mensen helpen van hun huis een thuis te maken.

Voor mijn doelen gebruik ik het SMART systeem. Mijn doelen moeten Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden zijn. Mijn doelen geven me een houvast en helpen mij keuzes te maken. Hoe is dat voor jou Bianca? Heb jij doelen voor jezelf gesteld?

Liefs Ellie

 ————————————————————–

Hi Ellie,

Zeer zeker heb ik doelen gesteld voor mijn bedrijf maar ook voor mijzelf.
Waar wil ik staan volgend jaar, wat wil ik bereiken. Waar sta ik nu en hoe ga ik daar komen.  Welke stappen dien ik daarvoor te nemen? 

Ik ben namelijk van mening dat als je geen doelen stelt, je geen duidelijke visie hebt, het net is als een schip dat stuurloos ronddwaalt op zee. Ook een schip heeft namelijk een koers nodig waar hij heen vaart. En zo zie ik het ook met mijn bedrijf. Ik vaar een koers met een eindbestemming. En om daar te komen doe ik onderweg havens aan. Kleinere doelen, stappen om mijn grotere doel te bereiken.

Naast dat ik – net als jij – deze inplan heb ik mijn doelen ook zichtbaar gemaakt op mijn visionboard. Ik geloof er namelijk echt in dat als je iets echt verlangt je het echt waar kan maken.Zie het als een zaadje dat je plant in je onderbewustzijn, dat je elke dag water geeft en zal uitgroeien tot een prachtige boom. Mijn boom, mijn grotere doel is van Bianca Organiseert een goedlopend succesvol bedrijf maken. En elke dag geef ik het met heel veel liefde water.

Liefs Bianca