Het leven van een startende professional organizer

In deze nieuwe rubriek POst! Nemen 4 startende professional organizers je mee in de opstart van hun bedrijf en alles wat er bij komt kijken. In mailvorm mailen ze in 2tallen wat ze bezighoudt en waar ze mee bezig zijn. Bianca en Ellie stellen zich graag aan je voor!

 

Naam: Bianca Visser (rechts op de foto)
Woonplaats: Zaandam
Huishouden: heeft een LAT- relatie met Mark
Bedrijf: Bianca Organiseert
Passie: uit eten, theater, fietsen, sauna, lezen, skiën, stedentrips, en zoveel meer!

Alles begint met een eerste keer, een eerste stap. Een eerste kus, de eerste keer autorijles, de eerste keer oesters eten – bij mij blijft dit zeker bij een eerste keer. En nu zit ik als startende professional organizer achter mijn computer om voor de eerste keer een column te schrijven. In deze column ga ik jullie meenemen bij de stappen die ik zet naar de realisatie van mijn bedrijf als professional organizer.

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd al bezig geweest met structuur en overzicht. Of het nu gaat om de onderbroeken van mijn partner die netjes overzichtelijk zijn opgevouwen of mijn agendabeheer overal weet ik structuur in aan te brengen. Noem het passie. En juist deze passie is het startpunt geweest voor het verlangen naar een eigen bedrijf.

Mijn eerste stap was de zoektocht naar een geschikte opleiding. Al snel kwam ik uit op de website van Ilona Visker. Alle informatie hierover sprak mij direct aan en na het bijwonen van een open avond en haar enthousiasme over het vak viel alles op zijn plek! Inmiddels ben ik gestart met de opleiding en is daarmee stap twee gezet.

 

Naam: Ellie Jelsema
Woonplaats: Groningen
Huishouden: Woont samen met Julian (13) en Jasmijn (12)
Bedrijf: ElliesSolutions

In 2020 heb ik de opleiding professional organizer gevolgd bij Ilona Visker. Tijdens de opleiding ontdekte ik dat mijn hart sneller gaat kloppen van het hebben van een eigen onderneming. Elke dag doen waar ik goed in ben en waar mijn hart een sprongetje van maakt. Mensen helpen met opruimen, indelen en ontspullen en zo rust en ruimte creëren.

Momenteel ben ik bezig met het opstarten van mijn onderneming ElliesSolutions. Het is een naam die zegt waar ik goed in ben, denken in oplossingen. Kijken naar hoe het makkelijker en efficiënter kan, zodat er meer tijd overblijft voor andere belangrijke zaken en ontspanning. Mijn logo heb ik zelf bedacht en ontworpen, nu ben ik bezig met mijn website.

Het is mijn droom om binnen drie jaar een succesvolle onderneming te hebben. Elke ochtend stap ik in mijn auto (met eigen logo) en ga ik op weg naar mijn klant. Een klus afronden en weer op weg naar een nieuwe uitdaging. Veel afwisseling en al mijn creativiteit kwijt kunnen. Een droom die voor mij gaat uitkomen, dat weet ik zeker! Dat voel ik!