Is het bij jou altijd opgeruimd?

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze keer vragen ze elkaar of het bij hunzelf altijd opgeruimd is.

Hi Marieke,

Ik heb een behoorlijk onrustige periode achter de rug. Mijn vaste baan gaat er tot december heel anders uitzien, omdat ik bij een ander bedrijfsonderdeel moet gaan werken. Heel wat boosheid en frustratie kwam naar boven. Want hoe moet ik dat allemaal gaan regelen? Hoe ga ik zorgen dat ik mijn gezin nog kan zien en mijn bedrijf nog kan voortzetten als ik veel minder vrije dagen heb en veel meer reistijd?

Na de tranen ben ik gaan kijken naar de dingen waar ik nog wel invloed op heb. Opnieuw heb ik de balans opgemaakt en dingen gekozen waar ik blij van word én bij mijn omgeving aangegeven waar mijn grenzen liggen. Kortom even tijd voor mezelf genomen. En ik kan met recht zeggen dat het bij mij nu mentaal weer lekker opgeruimd is en dat geeft rust. Eigenlijk gewoon hoe ik mijn klanten ook help in hun fysieke ruimte. Ben jij eigenlijk altijd opgeruimd?

Liefs,

Eveline

——————————————————————————————————

Hi Eveline,

Wat balen van je baan, en wat mooi dat je hebt kunnen omdenken naar oplossingen! Dit is ook echt wat ik denk dat wij onze klanten kunnen meegeven, eerst fysiek goed opruimen, structureren en orde op zaken stellen, en daardoor weer ruimte hebben en de regie nemen om de mentale ballast aan te pakken.

En om je vraag te beantwoorden, ik ben redelijk opgeruimd in huis, wat natuurlijk niet per se hoeft als Professional Organizer. Natuurlijk is het bij ons ook wel eens rommelig, maar ik weet dan wel wat ik moet doen, en maak daar ook tijd en energie voor vrij. Merk vaak ook dat het fysiek opruimen ook ruimte schept in mijn hoofd. Ook maak ik de balans wel eens op zoals jij beschrijft, en kies ik bijvoorbeeld bewust voor een kleinere sociale kring, goede vriendschappen, in plaats van elk weekend van hot naar her op vluchtige bezoekjes met het gezin.

Liefs,
Marieke

 

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor