Plannen en organiseren

Iedere maand geven Ellie en Bianca een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand hebben ze het over plannen en organiseren.

Hi Ellie,

Meer dan ooit merk ik nu dat het op plannen en organiseren aankomt.

Naast Bianca Organiseert werk ik nog in loondienst en deze baan behoeft ook mijn volledige aandacht. En dan besef ik mij echt dat het goed omgaan met je tijd nog meer nodig is dan voorheen.

Elk vrij uurtje dat ik heb besteed ik volledig aan Bianca Organiseert, wat neerkomt op vroeger opstaan om bijvoorbeeld content te schrijven en te plannen.

In de avonden iets langer doorgaan zodat ik mijn administratie kan verwerken en zelfs in de weekenden probeer ik even een moment vrij te maken voor mijn bedrijf.
Laten wij nu als Professional Organisers redelijk bedreven zijn in effectief en efficiënt omgaan met je tijd, dus zover gaat het mij nog goed af.

En in mijn planning vergeet ik zeker niet mijn ME-Time, even een moment echt voor mijzelf, niet werk gerelateerd is en blijft heilig.
Een bedrijf opzetten vergt gewoon veel tijd. De tijd die ik normaal nam om nog even een uurtje om te draaien in mijn bed besteed ik nu om te werken voor Bianca Organiseert.

Maar elke seconde, elke minuut, elk uur is het dubbel en dwars waard!

Hoe ga jij hiermee om?

Liefs, Bianca

 ————————————————————–
Dag Bianca,

Ik vind het geweldig om in mijn vrije tijd bezig te zijn met ElliesSolutions. Het voelt ook niet als werken… Het is gewoon té leuk. Naast mijn bedrijf heb ik ook nog een baan als secretaresse in loondienst (24 uur p.w.). Daarnaast ben ik alleenstaande moeder, dus alles in en om het huis komt ook op mijn schouders neer.

Het is inderdaad maar goed dat we zulke keien zijn in plannen en organiseren… Mijn baan in loondienst is in de ochtenden en voor ElliesSolutions werk ik vaak in de middag, avond en in de weekenden. Gelukkig zijn mijn kinderen nu tieners en zijn ze best wel zelfstandig, al hebben ze me wel regelmatig nodig voor huiswerk e.d.

Als het aan mij lag zou ik nog meer tijd aan ElliesSolutions besteden, maar ME-time is ook zeker belangrijk. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, lezen, badderen en winkelen. Ook ’s avonds met mijn kinderen een film of serie kijken vind ik super ontspannend. Ik vind dat ik wel een goede balans gevonden heb voor nu. In de toekomst wil ik me graag helemaal op het professional organizen gaan richten. Fulltime in mijn bedrijf, of een combinatie van mijn bedrijf en organizen in loondienst.

Hartelijke groet,

Ellie