Opruimen kun je toch zelf?

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand praten ze over de onwennigheid om iemand jou laten helpen met opruimen. 

Hi Eveline,

Als ik aan iemand vertel wat ik doe, en wat professional organizing inhoudt, dan weten velen niet dat het beroep bestaat en wat ‘we’ dan doen als organizers. Mensen kijken er niet echt vreemd van op dat het bestaat, want we leven nou eenmaal in een tijd dat je overal iemand voor kan inhuren. Van schoonmaakster tot strijkservice, van kattenkapper aan huis tot hondenuitlaatservice, voor elk klusje bestaat intussen wel een service. Waarom dus niet voor opruimen?

Toch merk je dat iemand inhuren om jou mee te helpen je huis op te ruimen en op orde te brengen, gepaard kan gaan met schaamte, of minstens een ongemakkelijk gevoel. Want dat kun je toch zelf? Het zijn jouw eigen spullen, en hoezo ga je iemand betalen om op te ruimen, terwijl je dan zelf ook nog moet meehelpen? Dat is toch een beetje gek…

Hoe kijk jij hier tegenaan, en hoe zie jij onze meerwaarde?

Liefs, Marieke

——————————————————————————————————

Hi Marieke,

Het beroep professional organizer is inderdaad nog best onbekend. Hoewel ik wel merk dat door verschillende boeken en televisieseries de bekendheid in Nederland wel aan het stijgen is.

De meeste mensen zijn ooit begonnen met een opgeruimd en gestructureerd huis. Maar door allerlei veranderingen kan dat op een gegeven moment heel anders zijn. Het voelt dan soms als falen. De afspraak met een professional organizer is dan de eerste concrete stap om nu echt te beginnen. Het is zo fijn om er niet alleen voor te staan. Iemand die je motiveert om over spullen na te denken en er achter te komen wat je zelf nog wil houden.

Natuurlijk gaat dat niet in een dag of in een week. Dat is een proces, maar stapje voor stapje kom je dichter bij een georganiseerde kast, keuken en huis. Het is juist heel moedig om hulp te vragen zodat je uiteindelijk weer zonder schaamte familie en kennissen thuis uit kunt nodigen. Zodat je weer tijd over hebt om herinneringen te maken.

Liefs, Eveline

 

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor