Wat als het niet lukt (deel 1)

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand bespreken ze hoe ze ermee omgaan als het halen van doelen ze niet lukt.

Hi Marieke,

Zo, mezelf afremmen is helaas niet helemaal gelukt. Omdat ik dacht dat het allemaal zo makkelijk ging, heb ik toch iets te veel gepland. Resultaat is dat ik nu totaal geen energie heb, tot niets kom en me onrustig voel. Dat heb ik helaas als het niet lukt.

Bij een van de klanten vertrok ik ook helemaal niet voldaan. Dat heb ik gelukkig nog niet eerder gehad. Het voelde niet alsof ik de klant echt geholpen had. We hebben vooral veel spullen verplaatst naar andere ruimtes en veel minder veranderd dan ik van tevoren had gedacht. Ik blijf mezelf afvragen wat ik anders had kunnen doen. Heb ik niet goed doorgevraagd?  Was ik niet scherp genoeg? Was het doel wel duidelijk? Hopelijk krijg ik daar nog antwoord op.

Maar nu eerst genieten van mijn vakantie en weer opladen voor alle dingen waar ik blij van word. Hopelijk zit jij weer helemaal in de flow?

Liefs, Eveline

——————————————————————————————————

Hi Eveline,

Oh wat vervelend dat je jezelf voorbij bent gerend. Maar wat goed dat je het nu hebt ervaren, dat kan je een volgende keer alleen maar helpen om iets eerder de rem dieper in te trappen! Ik hoop dat je nog antwoorden krijgt van de klant, wellicht ervaarde zij het helemaal niet zo? Nu dan inderdaad even lekker opladen op vakantie.

Ik zit nog niet helemaal in de flow, maar heb het een beetje losgelaten… Eerst ook nog even op vakantie, en de zomer is er ook wel een beetje voor even bijkomen, zeker na zo’n vreemd jaar. Wel wil ik vanaf september weer flink aan de slag om meer bekendheid en zichtbaarheid te creëren voor Room to Organize, want de klanten komen niet vanzelf. Dat wist ik al, maar ondervind ik nu ook!

Nu we het toch hebben over niet lukken… Wat zou voor jou betekenen dat jouw eigen bedrijf niet is gelukt? Heb je een lange termijndoel gesteld voor jezelf?

Liefs,Marieke

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor