Wat als het niet lukt (deel 2)

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze keer bespreken ze hoe ze ermee omgaan als het halen van doelen niet lukt.

Hi Marieke,
Ben je een beetje bijgekomen deze zomer? Ik ben weer lekker opgeladen na een hele fijne vakantie. Ook ben ik ben blij met het begin van het schooljaar en de structuur die daar bij hoort. Ik kijk in de zomer altijd terug naar mijn jaardoelen en maak een planning voor de laatste maanden van het jaar, met een doorkijkje naar 2022. Met veel doelen ben ik gelukkig heel goed op weg. Met enkele bedenk ik wat ik zal doen als het niet lukt.

Mijn zakelijke doelen heb ik iets naar beneden bij moeten stellen, maar is mijn bedrijf dan niet gelukt? Ik ben best wel wat hobbels tegen gekomen en ik heb fouten gemaakt. Maar ik heb meerdere klanten geholpen en dat is waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe. Die doelen ga ik gewoon halen, het duurt alleen wat langer!

Hoe zie jij dat voor jouw bedrijf?                          

Liefs, Eveline

——————————————————————————————————

Hi Eveline,

Yes ik ben zeker een beetje bijgekomen en ben ook blij dat het schooljaar weer is begonnen. Iets meer structuur in de dagen doet ons gezin ook goed. En ik zie 1 september altijd een beetje als een nieuw begin, dus ik heb ook weer nieuwe voornemens, doelen en plannen voor de komende maanden!

Toen ik mijzelf inschreef bij de kvk afgelopen juni, heb ik geen hard doel gesteld voor mijn eerste ondernemersjaar. Ik wil vooral gewoon doen en proberen. Kijken wat goed werkt om aan klanten te komen. Ontdekken welke manieren van netwerken en samenwerken goed bij mij passen. Op welke manier ik mijzelf het beste zichtbaar maak op social media en lokaal.

Als antwoord op de vraag ‘wat als het niet lukt?’ sta ik er hetzelfde in als jij. Zolang ik er alles aan doe met de middelen (tijd en energie) die er op dat moment zijn, kan mijn bedrijf niet mislukken.

Liefs,

Marieke

 

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor