Wat vind je het leukste om te doen?

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze keer bespreken ze wat ze het leukste vinden om te doen.

Hi Eveline,

Vorige maand heb ik het traject bij mijn eerste proefklant afgerond, wat was dat een leuke eerste echte organizing ervaring zeg! Je vroeg mij in jouw vorige mail wat ik het leukste vind om te doen tot nu toe. Het antwoord is tweeledig:

Sowieso het feit dat een (potentiële) klant jou toelaat in huis, de gesprekken die je voert om elkaar te leren kennen en te kijken wat past qua organiseren en opruimen bij diegene. Het samenwerken en de klant zien genieten van een opgeruimde ruimte na een klus.

Daarnaast ook echt het ondernemen. Zelf alles mogen beslissen en geen verantwoording hoeven af te leggen aan iemand. Je eigen pad ontdekken, met soms vallen en daarna weer opstaan.

We hebben het tijdens onze buddy calls al wel eens gehad over de sales en marketing activiteiten die bij het aantrekken van klanten horen. Zijn er dingen hiervan die jou juist zijn tegen gevallen?

Liefs,

Marieke

——————————————————————————————————

Hi Marieke,

Mij valt juist het ondernemerschap soms best tegen. Als beginner moet ik in deze vrij nieuwe organizingmarkt via al die verschillende media kanalen van mezelf laten horen. Maar geen bekendheid is geen klanten. Daarnaast merk ik dat ondernemen soms ook best eenzaam kan zijn. Ik ben zo gewend om samen met collega’s te sparren en elkaar uit te dagen. Gelukkig hebben wij als buddy’s veel contact, dat helpt mij enorm!

Ik ben het liefste bij de mensen thuis! Luisteren naar alle persoonlijke verhalen om vervolgens te onderzoeken hoe ik mijn klanten het beste op weg kan helpen naar een rustiger leven. Dat geeft mij zo ontzettend veel voldoening.

Daarnaast vind ik het super leuk om verder te onderzoeken waar mijn doelgroep behoefte aan heeft. Zo ben ik nu ideeën voor een bijeenkomst aan het uitwerken met andere bedrijven waar ik eventueel mee samen kan werken. 

Liefs, Eveline

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor