Wat voor werk besteed jij uit?

Iedere maand geven Eveline en Marieke een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. De maand hebben ze het over werk uitbesteden.

Hi Eveline,

Vorige keer hebben we het gehad over zelf opruimen, in plaats van een professional organizer daarvoor inhuren. Dit heeft mij aan het denken gezet over welke dingen ik zelf doe en welk werk ik kan uitbesteden.

Als ik nadenk over mijn zakelijke leven, dan doe ik nu nog alles zelf. Als mijn budget het zou toelaten, zou ik graag de administratie uitbesteden en daarmee meteen een lijntje hebben met iemand die kan meedenken over mijn financiële keuzes en/of antwoord kan geven op financiële vragen. Al zou ik wel graag de touwtjes in handen willen blijven houden en alles willen snappen wat er financieel gebeurt. #controlfreak ?

In mijn persoonlijke leven heb ik er enkele jaren geleden bewust voor gekozen om zelf te gaan schoonmaken en de schoonmaakster op te zeggen. Het was super fijn dat het huis werd schoongemaakt, maar (nog) iemand in huis naast onszelf en de oppas vond ik erg onrustig en hierdoor was het voor mij een gemakkelijke keuze om dit niet meer uit te besteden.

Hoe zit dit bij jou, welke dingen doe jij zelf, en welke besteed je uit?

Liefs,
Marieke

——————————————————————————————————

Hi Marieke,

Zowel zakelijk als privé doe ik eigenlijk best veel zelf. Mijn website heb ik bijvoorbeeld zelf gemaakt, maar voor mijn logo, flyers en kaartjes heb ik wel hulp ingeschakeld. En bij social media posts vraag ik eigenlijk altijd hulp aan mijn dochter.

Boodschappen doen wij zelf en dat is prima. Het huis schoonmaken doen wij ook zelf, hoewel ik wel behoefte heb aan wat meer structuur en een betere verdeling binnen het gezin. Daarom zijn we nu samen een app aan het uitproberen. Alleen al het noteren van de taken, de frequentie en de bijbehorende beloning geeft mij super veel inzicht. Doordat ik onregelmatig werk is het ook veel handiger om duidelijk bij te houden wanneer taken gedaan zijn en iedereen dus kan zien wanneer het weer tijd is om de wc’s schoon te maken of de bedden te verschonen. En dan nog punten verdienen ook!

Ik vind het eigenlijk prettiger om mensen te helpen dan om hulp te vragen. Maar het is echt zo fijn om hulp te ontvangen. Juist door hulp te vragen ben ik zelf echt gegroeid én hebben we de quarantaine twee weken geleden eigenlijk  best goed doorstaan.

Dus ik ga vaker hulp vragen! Een van mijn doelen van 2022!

Liefs, Eveline

 

Wil je meer lezen over Marieke en Eveline? Hier stellen ze zich voor