Twijfel en (on)zekerheid

Iedere maand geven Ellie en Bianca een inkijkje in de opstart van hun bedrijf als professional organizer. Ze mailen elkaar over waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen én vieren hun successen. Deze maand hebben ze het over twijfel en (on)zekerheid.

Hi Ellie,

Eindelijk heb ik de laatste stap voor het echt starten van mijn bedrijf ook genomen. Mijn inschrijving bij de KVK. En wat voelde ik mij trots! Best merkwaardig zeker als je je bedenkt dat iets in mij dit enorm tegenhield. Angst voor het onbekende? Het te spannend vinden om buiten mijn comfortzone te stappen?  Geen idee maar elke keer wist ik wel iets te verzinnen om de inschrijving toch nog even uit te stellen. Iets met twijfel en onzekerheid?

Maar als je iets echt wil in het leven moet je weleens afwijken van de gebaande paden om te komen waar je wilt wezen. En ik merk nu ik deze belangrijke stap ook genomen heb, ik elke dag zekerder word waar ik heen wil met Bianca Organiseert. Tuurlijk vind ik het allemaal nog best heel spannend. Worstel nog steeds wel met onzekerheid, twijfel of het mij allemaal wel gaat lukken. En eerlijk ik lig er soms wel even wakker van. Maar als ik dan terugdenk aan alle slapelozen nachten die ik had bij het kopen van mijn eerste huis en dat allemaal achteraf niet nodig was weet ik dat het met Bianca Organiseert helemaal goed gaat komen.

Hoe ga jij met de twijfel en onzekerheid om?

Liefs Bianca

 ————————————————————–

Lieve Bianca,

Dat is een goeie vraag! Ik weet dat het erbij hoort. De meeste mensen zijn weleens onzeker en twijfelen. Ik heb tenslotte niet voor niets een Twijfeldoos gemaakt en er een blog over geschreven. De twijfel komt en gaat, net als de golven in de zee. Maar als ik positief denk en energie krijgt van wat ik doe, gaat het stromen.

Angst om te vallen weerhoudt je soms ook van het vallen. Ik luister meestal goed naar mijn gevoel en onderzoek dan ook waar ik eigenlijk bang voor ben. Meestal is er wel een diepere laag. Ook stel ik mezelf gerust door tegen mezelf te zeggen dat ik het kan en dat het goed is en komt. Als ik niet in mezelf geloof, wie doet dat dan wel…?

Natuurlijk heb ik ook van die dagen dat ik wakker word en denk dat het me nooit gaat lukken… Een succesvol eigen bedrijf op te zetten, maar dan denk ik aan al die leuke contacten die ik heb opgedaan en aan alles wat ik de afgelopen periode geleerd heb. En dan weet ik weer dat ik op de goede weg ben en dat het goed is zoals het nu is.

Wij komen er wel jij en ik dat weet ik zeker! Daar twijfel ik niet aan….

Met opgeruimde groet, Ellie